Friday, September 10, 2010

شگفت انگيزان


شگفتي هاي رانندگي در کشورهاي اروپايي

نخستين قانون شگفت آور رانندگي و راهنمايي در بلژيک است. در اين کشور حق تقدم با اتوموبيلي است که از سمت راست وارد جاده مي شود. در بلژيک برخي از کوچه هاي تنگ و کم ترافيک سمت راست به خيابانهاي پر آمد و شد حق تقدم دارند. هرچند در تمامي خيابانها علامت هم نصب شده ولي اين نکته باعث سردرگمي رانندگان خارجي مي شود.

در آلمان هم شگفت اينکه پس از تصادف، رانندگان اجازه ندارند بصورت توافقي کروکي بکشند و به شرکتهاي بيمه بفرستند. حضور و بازرسي پليس پس از تصادف در اين کشور اجباري است و کارشناس پليس مقصر تصادف را به بيمه معرفي خو.اهد کرد.
در ساير کشورهاي اروپايي تصادفي که کشته يا زخمي شدن کسي را در بر نداشته باشد پليس دخالت نمي کند و رانندگان خود بايستي از صحنه ي تصادف عکسبرداري کرده و کروکي بکشند و به شرکتهاي بيمه بفرستند.

نکته ي شگفت در اسپانيا بهمراه داشتن اجباري دو لچکي شب نما، يک لباس شب نماي فسفري رنگ و بسته اي از لامپهاي يدکي اتوموبيل مي باشد. لچکي ها در هنگام خراب شدن اتوموبيل به فاصله ي ۱۰۰ متر در جلو و عقب اتومبيل بايستي کار گذاشته شوند.
بهمراه نداشتن اين امکانات در اسپانيا ۹۰ يورو جريمه دارد و خارجي ها بايستي در محل اين جريمه را بپردازند.

در فرانسه بر خلاف ديگر کشورها در جاده هاي تنگ کوهستاني و خارج از شهر اتوموبيلي که از پايين مي آيد حق تقدم دارد و اتوموبيلي که در سراشيبي است بايستي کاملا ايستاده و به ديگران راه بدهد.

در شاهراه ها و راه هاي اصلي ايتاليا، چراغهاي اتوموبيل بايستي هميشه در حال رانندگي روشن باشند. در شهرهاي اين کشور روشن کردن چراغ اجباري نيست.

در کشور پرتقال قراردادن دوچرخه در پشت اتوموبيل به شرطي که از پهلوهاي اتوموبيل بيرون نزند آزاد است. بالاي اتوموبيل نيز مي توان تا بلندي ۴ متر از سطح زمين دوچرخه گذاشت.

در انگلستان حق تقدم به سمت راست يا چپ معنا ندارد. در اين کشور تمامي چهار راه ها علامت گذاري شده اند و رانندگان با نگاه کردن به خطهاي روي زمين متوجه مي شوند که حق تقدم با چه کسي است.

در برخي از شهرهاي سوييس رانندگان در پشت چراغ قرمز بايستي موتور اتوموبيل خود را خاموش کنند.


در ايران رانندگان ايراني بطور كلي اعتنايي به چراغ راهنما، علائم رانندگي، و خطوط سطح جاده براي تعيين خط (مسير اتوموبيل)، ندارند. خيابانهاي داخل شهري روشنايي كافي ندارند. بنا بر اين رانندگي در شب بخصوص خطرناك است. پياده روها در شهرها تنها در خيابان هاي اصلي وجود دارند، و معمولا هم توسط اتوموبيل هاي پارك شده، سد شده اند. در مناطق مسكوني، بندرت پياده رو وجود دارد. رانندگان اغلب حق تقدم عابر را در چهار راه ها و خطوط عابر پياده رعايت نمي كنند.


تا حالا فکر کردين اگر در کوهستان زير بهمن گير افتادين، بايد چه کار کنين؟

امروز از يکي از شبکه هاي تلويزيون دو کلک طلايي ياد گرفتم:

قبل از هرکاري و قبل از اين که برف ها سفت شن، سر و گردنتون رو تا حد امکان به اطراف تکون بدين تا فضايي در دور سرتون ايجاد شه. اين کار باعث مي شه براي ۳۰-۲۰ دقيقه ذخيره اکسيژن داشته باشين.

اگر حس جهت يابيتون مختل شده و نمي دونيد که بايد از کدوم طرف از زير برف خارج شين، تف کنيد!(روم به ديوار) آب دهنتون در جهت خلاف راه نجاتون حرکت خواهد کرد. به عبارتي به سمت پايين مي ره و شما بايد با حرکت به سوي بالا راه نجاتي پيدا کنين.


10 رفتار نادرست درباره غذاخوردن

نوشيدن آب
نوشيدن آب بلافاصله پس از صرف غذا، موجب رقيق شدن شيره معده مي‌شود و اثر آنزيم‌هاي هضمي را به تعويق مي‌اندازد؛ به اين ترتيب در هضم غذا اختلال ايجاد مي‌شود. بنابراين بهتر است مصرف آب، هنگام غذا به حداقل برسد و اين عمل يك تا دو ساعت قبل و يا بعد از صرف غذا انجام شود. گفتن اين نكته هم ضروري است كه نوشيدن آب قبل از غذا، باعث تحريك اشتها مي‌شود.

پياده روي آهسته
حركت و تغذيه مناسب دو روي سكه هستند؛ حركت، قبل از غذا اشتها آور است و حركت آهسته، چند دقيقه پس از صرف غذا، باعث سهولت عمل معده مي‌شود؛ به طوري كه احساس سنگيني و حتي اشكال در تنفس ناشي از سنگيني معده را از بين مي‌برد. هم‌چنين پياده‌روي به خصوص به خانم‌هايي كه دردهاي استخواني در ناحيه پا دارند و يا از پوكي استخوان در هراس‌اند بسيار توصيه مي‌شود.

سيگار كشيدن
كشيدن سيگار پس از صرف غذا، امكان ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد؛ چون معلوم شده كه سيگار خطر رفلاكس يا بازگشت محتويات معده به مري را بالا مي‌برد و رفلاكس هم در دراز مدت، خطر سرطان را بالا مي‌برد. البته فراموش نكنيد كه سيگار نه تنها پس از صرف غذا، بلكه در همه حال سرطان‌زاست.

خوردن ميوه
با توجه به اين كه بعد از غذا خوردن، معده پر و سنگين است، خوردن ميوه به اين سنگيني دامن مي‌زند و در عمل هضم، مشكل ايجاد مي‌كند و بهتر است يك تا دو ساعت پس از صرف غذا باشد. البته برخي افراد، به علت حساسيت نداشتن گيرنده‌هاي انسولين، پرخوري يا تحريك‌پذيري پانكراس، بعد از خوردن غذا تمايل به مصرف ماده شيرين دارند، كه تنها به اين افراد توصيه مي‌شود بعد از صرف غذا، به جاي مصرف شيريني، مربا و... از ميوه استفاده كنند. در ضمن خوردن ميوه و يا ساندويچ‌هاي سبك، به مقدار كم در ميان وعده‌ها، باعث كاهش ولع افراد براي وعده بعد مي‌شود، از افت فشارخون و خستگي زودهنگام، جلوگيري مي‌كند و به اين ترتيب قدرت فكر و كار را افزايش مي‌دهد و از رفتارهاي تنش‌زاي فرد با ديگران جلوگيري مي‌شود.

نوشيدن چاي
چاي داراي تانن است و باعث جلوگيري از جذب آهن مي‌شود. بهتر است خانم‌ها و كودكان، تا دو ساعت پس از صرف غذا، چاي ننوشند. البته مصرف آن بلافاصله بعد از غذا، در آقايان كه عمدتا آهن خون آن‌ها زياد است، مشكلي ايجاد نمي‌كند.

محكم بستن كمربند
بستن كمربند در حين صرف غذا و پس از آن باعث مي‌شود گردش خون با مشكل انجام شود؛ البته اين هشدار شامل حال تمام افراد نمي‌شود، ما به برخي مراجعان خود توصيه مي‌كنيم قبل از غذا، براي كم‌خوري، كمر بند خود را محكم كنند.

استحمام
تحقيقات نشان داده است رفتن به حمام با معده پر، باعث ايجاد استرس و اختلالاتي در خون‌رساني به قلب و مغز مي‌شود.

استفاده كردن از دسر
دسرها مقدار زيادي انرژي دارند و در صورت استفاده، علاوه بر آن‌كه موجب ايجاد فشار به قلب و عروق مي‌شوند، اين انرژي دريافتي به صورت چاقي ظاهر مي‌شود و همان‌گونه كه مي‌دانيم، چاقي عامل بيماري‌هاي متعدد است.

خوابيدن
به افرادي كه زمينه رفلاكس (بازگشت اسيد معده) دارند، توصيه مي‌شود بلافاصله پس از صرف غذا، دراز نكشند؛ زيرا اين عامل باعث برگشت محتويات معده كه اسيدي هستند، به طرف مري و ايجاد التهاب مري مي‌شود. در برخي موارد نيز احتمال ورود غذا به ريه را امكان پذير مي‌كند. اين نكته را نيز بايد درنظر داشت كه بعد از صرف غذا، چند دقيقه استراحت به معده كمك زيادي مي‌كند، اما اين استراحت نبايد به صورت دراز كشيدن باشد.

سالاد
مصرف سالاد، بعد يا قبل يا زمان غذا خوردن، توصيه مي‌شود، اما بهتر است قبل از غذا باشد كه هم از پرخوري جلوگيري مي‌كند و هم محتواي فيبر آن براي حركت درست روده‌ها مفيد است. اگر مصرف سالاد به بعد از غذا موكول شود، ممكن است ديگر جايي براي آن باقي نماند، يا اين‌كه باعث گشاد شدن بيش از حد معده شود.


اگر در جهان ۱۰۰ نفر در حال زندگي باشند، شرايط و وضعيت آنها هم اکنون به قرار زير است

۸ نفر در آفريقا ۱۴ نفر در آمريکا ۲۱ نفر در اروپا و۵۷ نفر در آسيا و اقيانوسيه زندگي ميکنند

۴۸ نفر مرد و ۵۲ نفر زن

۳۰ نفر سفيد پوست و ۷۰ نفر رنگين پوست

۳۰ نفر مسيحي و ۷۰ نفر غير مسيحي

۱۱ نفر منحرف جنسي و ۸۹ نفر با رفتار سالم جنسي

۶ نفر - همگي از ايالات متحده ي آمريکا- ۵۹ درصد از تمامي ثروت روي زمين را دارند


۵۰ نفر سوء تغذيه دارند و خوب غذا نميخورند

۸۰ نفر در خانه هاي زير استاندارد زندگي ميکنند

يک نفر بدنيا مي آيد و يکنفر هم در حال مرگ است

يک نفر کامپيوتر شخصي دارد

يک نفر تحصيلات دانشگاهي دارد


داشتن پوست صاف و شفاف و هميشه جوان

كريستين چامس يكى از کارشناسان پوست آمريكا كه هم اکنون راهنماى زيبايى سه نفر از ستارگان هاليوود، نيكول كيدمن، شارون استون و دمى مور است، در زمينه ي داشتن پوست صاف و شفاف و هميشه جوان مى گويد: دشمنان پوست را بشناسيد و از آنها دوري کنيد.

آفتاب، سيگار، الكل و رژيم خوراکي بدون آنتى اكسيدان، ويتامين و مواد معدنى چهار دشمن اصلى پوست هستند كه نخستين قدم در برداشت چين و چروك پوست دورى از آنها است.

نوشيدن ۲ ، ۳ ليوان آب مركبات در صبحانه، خوردن ۵ تا ۹ عدد ميوه به عنوان ميان وعده، سبزيجات پخته حين ناهار و غذاهاى آب پز در وعده شام كمك بزرگى مى كند تا پوستى شاداب داشته باشيد.

چامس كه پوست سالم را حاصل زندگى سالم مى داند، عادت هاى خوب را چنين برمى شمارد:
۱. روزانه بين ۸ تا ۱۴ ليوان آب بنوشيد.
۲. هيچگاه از ميزان خوابتان نكاهيد. مقدار مناسب خواب براى قيافه شما مهم است. با خواب كم نمى توانيد چهره اى آرام و بانشاط داشته باشيد.
۳. استرس و نگرانى را تا مى توانيد از خود دور كنيد.
۴. نرمش هاى ماهيچه هاي چهره را فراموش نكنيد.
۵. از ماندن آرايش براى مدت طولانى بر روى پوستتان خوددارى كنيد.
۶. به فكر برطرف كردن عيوب صورتتان باشيد نه پوشاندن آنها با انواع كرم ها و لوازم آرايشى.
۷. يخ درمانى را فراموش نكنيد. براى اينكه صورتى شاداب و جوان داشته باشيد در ظرفى آب سرد ريخته و كيسه اى پر از يخ را درون آن بريزيد. صورت خود را در آب يخ فرو كنيد و پس از ۳۰ ثانيه بيرون آوريد. كيسه آب يخ گردش خون در پوست را تحريك مى كند، منفذها را مى بندد و پوست را كشيده و هميشه جوان نگه مى دارد.


چگونه انسان خردمند و پيشرويي باشيم

مقايسه ي خصوصيات انسان پيشرو با انسان عقب افتاده:

اين به تواناييهاي خودواقف است و از آنها بهره ميجويد، آن از توانايي و ناتواني هاي خود بي خبر است.

اين متعهد ميشود و آن وعده ميدهد.

اين به بررسي دقيق يک مساله ميپردازد و آن از کنار مساله گذشته و آن را رها ميکند.

اين به افراد برتر از خود احترام ميگذارد و سعي مي کند از آنان چيزي بياموزد و آن به افراد برتر از خود خشم و نفرت دارد و در پي يافتن نقطه ضعف آنهاست.

اين گامهاي متعادل بر مي دارد و آن دو نوع سرعت دارد : يا خيلي تند يا خيلي کند.

اين مي داند که گاهي پيروزي به بهاي بسيار گراني بدست مي آيد و آن بسيار مشتاق برنده شدن است ، در حالي که نه قادر به بردن است و نه حفظ آن.

اين در هر شرايطي تعادل و آرامش خود را حفظ ميکند و آن هنگامي که از ديگران عقب است ، تند خو و خشن ميشود و اگر جلوتر از ديگران باشد بي پروايي ميکند.

اين مشکلات بزرگ را به اجزاي کوچکتر مي شکند تا حل کردن مشکلات آسانتر گردد و آن مشکلات کوچک را چنان بزرگ مي کند و به هم مي آميزد که ديگر قابل حل شدن نيستند.

اين ميداند کدام تصميم ها را بطور مستقل بگيرد و کدام را با مشورت ديگران و آن به استقلال خود ميبالد-در حالي که خودسر است- و به کار گروهي وانمود ميکند در حالي که يک دنباله روي بي اراده است.

تهران جذابيت هاي منحصر بفردي هم دارد که در هيچ جاي دنيا نظير ندارد:

۱) تهران تنها شهري است که در آن مي توانيد وسط خيابانهاي آن نماز بخوانيد، وسط پارک شام بخوريد، در رستوران به ديدن مانکن هاي لباس هاي مدل جديد برويد، در تاکسي نظرات سياسي تان را بگوييد، در کوه برقصيد، اما براي ملاقات با نامزدتان بايد به يک خانه خلوت برويد.
۲) تهران تنها شهري است که در آن دو نفر روي دوچرخه مي نشينند، چهار نفر روي موتورسيکلت مي نشينند، شش نفر توي ماشين مي نشينند، ۲۵ نفر توي ميني بوس مي نشينند و ۶۰ نفر سوار اتوبوس مي شوند.
۳) تهران تنها شهري است در دنيا که پياده ها حتما از وسط خيابان رد مي شوند، اتومبيل ها حتما روي خط عابر پياده توقف مي کنند و موتورسيکلت ها حتما از پياده رو عبور مي کنند.
۴) تهران تنها شهر دنياست که در آن هميشه همه چراغ ها قرمز است، اما هر کس دوست داشت از آن عبور مي کند.
۵) در تهران از همه جاي ماشين ها صدا در مي آيد، جز از ضبط صوت آن.
۶) در تهران هيچ جاي زنها معلوم نيست، با اين وجود مردها به همه جاهايي که ديده نمي شود نگاه مي کنند.
۷) همه در خيابان ها و پارک ها با صداي بلند با هم حرف مي زنند، جز سخنرانان که حق حرف زدن ندارند.
۸) تهران تنها شهري است در دنيا که همه صحنه هاي فيلمهاي بزن بزن را در خيابان هاي شهر مي توانيد ببينيد، اما تماشاي اين فيلمها در سينما ممنوع است.
۹) مردم وقتي سوار تاکسي مي شوند طرفدار براندازي هستند، وقتي به مهماني مي روند اصلاح طلب مي شوند و وقتي راه پيمايي مي کنند محافظه کارند و وقتي سوار موتورسيکلت مي شوند راست افراطي مي شوند.
۱۰) رانندگي در تهران مثل سياست ايران است، هرکسي هر کاري دلش بخواهد مي کند، اما همه چيز به کندي پيش مي رود.
۱۱) ماشين ها در کوچه هاي تنگ با سرعت ۷۰ کيلومتر حرکت مي کنند، در خيابانها با سرعت ۲۰ کيلومتر حرکت مي کنند و در بزرگراهها پارک مي کنند تا راه باز شود.
۱۲) در شمال شهر تهران مردم در سال ۲۰۰۸ ميلادي زندگي مي کنند و در جنوب شهر در سال ۷۰ هجري قمري.